Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Digitálisan még létezik, a valóságban már nem

2018. október 16. - Posztmodem

Az óbudai szeszgyár XIX. századi épületeit idén, 2018 nyarán bontották le, helyükre XXI. századi iroda- és lakóépületeket terveznek. Amikor a műsor szerkesztője, Szilágyi Árpád hírét vette annak, hogy a Google elkezdte friss felvételekkel felülírni a Google Maps képadatbázisát, akkor gyorsan készített néhány videósnittet a szeszgyár már lebontott, de a Google Maps 3D nézetében még nagyon is létező épületeiről. Így született a "digitális műemlékvédelem" kifejezés és másoknak is javasolja, hogy hasonló esetekben archiválják az eltűnő épített örökséget, illetve annak 3D-s lenyomatát. 

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések beállítása - beállítás lépésről lépésre!

 Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr9514305871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása