Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Nemi különbségek a videojátékokban

2019. január 21. - Posztmodem

Nagyot változott a helyzet az utóbbi években, mert kiegyenlítődött a fiúk és lányok, férfiak és nők aránya a digitális játékok felhasználói körében. Ez nem azt jelenti, hogy a hölgyek tömegével kezdték használni a stratégiai, a lövöldözős vagy éppen szimulátor játékokat, hanem inkább azt, hogy az úgynevezett alkalmi játékokkal ők is szívesen eltöltenek egy kevés időt. Más a helyzet a "hardcore" gamerek esetén (heti több, mint 20 óra játék) - az ő csoportjukban ma is domináns (kb. 95%-os) a fiúk aránya. Pintér Róbert szociológus blogposzt-sorozatában támpontokat szeretne felmutatni a fiataloknak és szüleiknek is a játék világával kapcsolatban és a legutóbbi írásában azzal foglalkozott, hogy ezen a téren tapasztalható nemi különbségeknek mi lehet az oka.

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések az új videóinkról - beállítás lépésről lépésre!

Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr3014580640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása