Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Űrtech-sztorik II.: Terraformálás magyar módra

2021. március 02. - Posztmodem

Különös módon sikerült műsorunk szakértő vendégét megismerni.

Szerkesztőnk, Réz Betyár Gábor egy közösségi oldalon figyelt fel a Genesis Sustainable Future Ltd. marsi terraformálásról szóló posztjára, ám mivel nem nagyon hitt a dologban, savanyúan odaszúrt egy cinikus megjegyzést ("a Marson a mágneses burok hiánya miatt sajnos úgyis elszökik minden oxigén. azért sok szerencsét, térjünk vissza rá tízezer év múlva!") .

genesis_v.jpg

Csakhogy legnagyobb meglepetésére udvarias válaszban reagált rá a cég ügyvezető igazgatója, Prof. Dr. Mátyás Bence, melyben kifejtette, hogy ők elsősorban a talajmikrobákat szeretnék elterjeszteni. Ez kollégánkat arra ösztönözte a "gentleman's agreement" jegyében, hogy bocsánatkérésképpen meginvitálja őket hozzánk. Jól tette - mindannyian gazdagabbak lettünk egy hihetetlenül fantasztikus és meglehetősen alapos módon végiggondolt tudományos ötlettel. Ami nemsokára akár szárba is szökkenhet..

Így került a műsorunkba a marsi terraformálás témája és Mátyás Bence be is mutatta (a lenti videóban 22 perc 5 mp-től) a marsi talaj terraformálásának általuk kifejlesztett ötletét és eszközeit...

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr1716447932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása