Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Űrtech-sztorik III.: A magyar Puli Space 225 ezer dolláros díja

2021. március 04. - Posztmodem

Mondhatjuk, hogy szimatot fogott az űrkutyus, mivel a magyar Puli Space Technologies elindult a NASA műszerfejlesztési pályázatán és nyert!

pulispace_plws_nasa.jpg 

Legutóbbi, magyar és nemzetközi űrtechnológiákkal foglalkozó különkiadásunk világszinten is legsikeresebb magyar vendége Pacher Tibor, a Puli Space Technologies vezetője volt, akinek az elsők között gratulálhattunk a NASA pályázatán 225.000. dolláros pénzdíjat nyert vízszimatoló berendezésük (Puli Lunar Water Snooper) okán. Így aztán büszkeségtől elhomályosult tekintettel hallgattuk a Magyar Űrkutya gazdájának sztoriját a szerkezet megtervezéséről, sőt egy animáció mutatta be a működést is, hogy milyen adatokból áll össze a víz detektálása. Közben azt is láthatjuk, hogy holdbéli tájat még a Soroksári dűlőn is lehet találni, ahol a holdjáró rover a 40 fokos lejtőn is biztonsággal fel-, sőt le tud menni.

Az alábbi videóban a 36. perctől indul az interjú Pacher Tiborral:

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr6516450412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása