Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

A játékfejlesztés a legvonzóbb a magyar informatikus hallgatóknak

2018. szeptember 11. - Posztmodem

A jelen diákjaival, a jövő informatikusaival foglalkozó eNET kutatásban azt igyekeztek az érintettektől megtudakolni, hogy milyen karrierlehetőségek foglalkoztatják őket, illetve a jelenben milyen munkalehetőségekkel számolnak. Az a vélekedés például megdőlni látszik, hogy a hallgatók többsége már egyetemista korában dolgozik - a többségre ez egyáltalán nem igaz. A kutatásról Pintér Róbert, az eNET kutatásvezetője beszél.

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

 Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr9514235541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rnz 2018.09.12. 12:46:01

Legalább a felmérés tökéletesen megmutatja, hogy a (nem is annyira) fiatalok igen nagy része mennyire nincs tisztában a piaccal, a kínálattal, a körülményekkel, meg úgy szinte semmivel. Aztán a friss diplomával, közel nulla tapasztalattal már olyan fizetésekről álmodnak, amiért okkal körberöhögik őket.

Melki 2018.09.12. 14:15:50

Én is játékfejlesztés miatt lettem fejlesztő, de már nem gondolom, hogy van bármi különbség a játékfejlesztés és az alternatívák között. Mindkét verzió lehet fun és rabszolga munka is.

Anno úgy hallottam, hogy a játékfejlesztők ~20%-al kevesebbet keresnek, ezt nem szívesen nyelném le, de nem biztos, hogy ez még mindig így van.

VT Man 2018.09.12. 17:17:30

A felmeresbol:
" Az informatikusok kicsit több mint negyede (28%) nem tudja még, hogy konkrétan milyen területtel szeretne foglalkozni."

"Érdekes, hogy van egy viszonylag markáns, 17 százalékot kitevő réteg, amelynek tagjai már most úgy nyilatkoztak, hogy nem tudják karrierjüket programozóként elképzelni."
süti beállítások módosítása