Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Öreg magnó nem vén magnó

2021. szeptember 26. - Posztmodem

anadialog_guido_cover_720_1.jpg

Újjáéledni látszik a magnókazettás világ! Hihetetlen csere-bere élet folyik a világhálón az apróhirdetési oldalakon, ahol magnókat és kazettákat is lehet eladni, illetve vásárolni. Három éve számoltunk be először arról, hogy manapság is készülnek új gyártású kazettás magnódeck készülékek és azóta is érkeznek ilyen hírek... Mivel járunk jobban? Vegyünk egy vadonatúj magnódecket? Vagy nézzünk ki egy használt készüléket? Sokan az új készülékre szavaznának, de ezért hallgassuk meg az analóg hangtechnikával foglalkozó ANA[DIA]LOG YouTube-csatorna vloggerét, Guido-t, aki egy posztjában azzal foglalkozott, hogy érdemes-e új decket vásárolni. A vlog részlete után a PosztmodeM virtuális asztaltársasága is megbeszéli a témát, többek között Szelényi István hangmérnök arról is beszél, hogy a '80-as évek azért volt "romantikus", mert fémből készült a magnók mechanikája :)

(Elhangzik a részünkről az is, hogy a Technics RS-B100 (1984) kazettás magnódeck az olcsó kategóriához tartozik - ennek viszont éppen az ellenkezője igaz. Vagyis tehát az a mérvadó, ahogyan 2-3 perccel korábban az ANA[DIA]LOG vloggere beszélt erről a magnótípusról.)

Ha érdekel a téma, akkor az alábbi videóban tekerj 2 perc 19 másodperchez!

Iratkozz fel a PosztmodeM csatornáira: https://posztmodem.blog.hu/2021/05/16/iratkozz_fel_a_posztmodemre

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr616696930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása