Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

800 középkori brit és francia kézirat a weben

2018. december 07. - Posztmodem

Nem csak a kutatóknak érdekesek azok a középkori kódexek, zsoltáros könyvek, imakönyvek, történeti leírások, amiket a www.medievalists.net oldalon elérhetővé tettek a brit-francia kooperációban résztvevő kutatók. A webhely egyébként is azzal a szlogennel hívja fel magára a figyelmet, hogy ez az a hely, ahol a középkor elkezdődik... Justin Viktor mutatja be az oldalt, az elején megmutatva a nagyközönség számára készített esztétikus weboldalt, majd belelapozunk a kódexkutatóknak létesített adatbázisba, ahol a beszkennelt régi kötetekre ránagyítva a kézírással másolt középkori betűképet is megvizsgálhatjuk. Nagyon-nagyon régi könyvek ezek!

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések az új videóinkról - beállítás lépésről lépésre!

Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr5414449064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása