Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Ne higgyünk a szemünknek! Ilyenek a digitális átverések...

2018. december 08. - Posztmodem

Halloween idején terjedt el a netes videómegosztók világában egy videófelvétel, amin az látszik, mintha a San Francisco melletti, óriási Golden Gate híd mellett ott állna egy több mint kétszáz méter magas csuklyás rém, megfogja a híd kapuzatát és végignéz a hídpályán haladó autókon. Mindezt mintha egy helikopterből látnánk úgy, hogy a látvány teljesen meggyőző... Fülöp Hajnalka digitális biztonság szakértővel megbeszéljük a videofelvétel készítésének körülményeit és azt, hogy érdemes az egészséges kétkedést folyamatosan működtetnünk.

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések az új videóinkról - beállítás lépésről lépésre!

Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr7514456724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.12.09. 20:40:30

Nagyon áptudéetek vagytok B+, ez egy több éves videó. XD

Posztmodem 2018.12.09. 20:44:24

@Dr. Trejo: Igen? Akkor mutass egyetlen példányt linkkel ugyanebből a Justin Leduc által készített CGI-ből, ami 2018 júliusa előtt elkészült és kikerült... Köszi!
Az igaz, hogy nem Halloween idején jelent meg a videó (ebben tévedtünk), hanem korábban, de ha rákeresel, akkor láthatod, hogy az összes helyen 2-4 hónapja került ki.
Mi pedig még csak véletlenül sem azért mutattuk, mert új, hanem azért, mert fontos a téma!
Kösz a figyelmet és türelmet.

Charly Firpo 2018.12.09. 20:46:39

Azért az is egy sunyi átverés, hogy úgy tettétek fel a yt videót, mintha az az omonózus "szellemes" film lenne, mert persze arra rákattint az ember - ehelyett maga a beszélgetés a film, ami bizonyára tizedannyi embert se érdekelne magában. Ügyes, vagy sunyi húzás - döntse el mindenki maga.

Posztmodem 2018.12.09. 20:55:22

@Charly Firpo: Kedves Charly Firpo! Nem világos, hogy miből gondolod, hogy úgy tettük volna fel a videót, mintha csak a "szellemes" film lenne. Mi nem videómegosztó oldal vagyunk, hogy egyszerű továbbosztást vállaljunk és bulvárműsor sem vagyunk, hogy egyszerűen azért tegyünk közzé valamit, hogy csak a zsigeri érzést váltsa ki a téma. Sőt, mi veled ellentétben éppen azt gondoljuk sunyinak, ha csak azért tesznek közzé valamit, hogy szimplán borzongjon a közönség. Már az animációt alkotó Justin Leduc is azért tette közzé alkotását, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy milyen könnyen át lehet verni az emberi szemet. Ráadásul, ha megnézed az általa készített CGI-videót többször, akkor több hibát is felfedezhetsz, amin első látásra átsiklik a figyelmünk... A mi célunk az volt, hogy azok figyelmét is ráirányítsuk a digitális trükkökre, akik még mindig elhiszik a szemüknek, amit látnak. E cél eléréséhez pedig nem elég egyszerűen megosztani a videót... OK így?
süti beállítások módosítása