Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Űrtech-sztorik I.: Lány a Marson

2021. február 26. - Posztmodem

Bárki is úgy gondolná, hogy az űrkutatás mennyire férfias dolog, egyre több (és szebb) példát láthatunk rá, hogy nők is szívesen képviseltetik magukat technológiai tudományterületeken is.

berni.jpg

Nekünk is az a szerencse adatott, hogy találkozzunk az egyikükkel, mivel a múlt héten történelmet író Mars-szonda, a Perseverance leszállását bemutató virtuális űrutazásunk során "stewardess-ünk" egy bájos ifjú hölgy, Pál Bernadett marskutató, a Svábhegyi Csillagvizsgáló bemutató csillagásza volt, aki egészen az adás végéig elkísért bennünket.

Berni felkészültsége ifjú kora ellenére egyszerűen fantasztikus: mindent tudott nem csak az amerikai, de a szintén történelminek nevezhető arab és kínai űrmisszókról is, és a NASA szondájával kapcsolatban is teljes értékű felvilágosítással szolgált, a landolási helyszíntől kezdve, Percy műszerezettségén át, a küldetés összes célkitűzéséig bezárólag. Nem is maradt bennünk hiányérzet - csak amikor el kellett búcsúznunk tőle...

Ha túlzásnak tűnnének ezek a szavak, csak nézzenek bele az adásba.

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr1916441276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása