Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Fa Nándor és a Kentaur-vitorlázás (PosztmodeM, 2018.06.26/3.)

(PosztmodeM, 2018.06.26/3.)

2018. június 30. - Posztmodem

Pintér Róbert információs társadalom-kutató szerint Fa Nándor föld körüli hajóútjai jó példák az ember és a gép mind szorosabb összekapcsolódására - olyannyira, hogy szerinte Fa Nándor nem is egyedül hajózott, hanem egy számítógép társaságában. Két fontos terület fejlődött óriás mértékben az elmúlt 30 évben, ami a székesfehérvári hajóépítő mestert segítette fantasztikus hajóútjai során: a globális helymeghatározás (amire példa a GPS), valamint az időjárási előrejelzések módszere. De mi az a Kentaur-vitorlázás és hogyan kapcsolódik a sakk világához? Ez derül ki a beszélgetésből, és a végén még egy extra Infoszótár szócikket is kapunk Bódi Zoltán netnyelvésztől - mert a hibrid kifejezés éppen ide kapcsolható. 

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

 Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr5014083387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása