Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Miből lehet még űrbizniszt csinálni?

2021. október 07. - Posztmodem

cover_uruzlet_720.jpg

Űrturizmus és kockaműholdas szolgáltatás oké - de mi van még? Miből lehet pénzt csinálni?

Évek óta halljuk, hogy hamarosan beindul az űrturizmus időszaka (de hiszen már beindult, mivel Charles Simonyi is így utazott az űrbe 2007-be - na jó, de nagyon sok millió dollárért, és űrturizmus alatt inkább arra a szolgáltatásként kínált üzletre gondolunk, amikor többen is utazhatnak az űrbe) és 2021 nyara éppen azért is lesz fontos állomás az űrhajózás történelmében, mert ekkor kezdte meg a szolgáltatást Richard Branson (Virgin Galactic), valamint tőle függetlenül Jeff Bezos (Blue Origin) cége az űrugrásokkal. Erről gazdagon tudósított a média...

De jól körvonalazódik üzletként a kockaműholdas szolgáltatás is - erre mutattuk példaként a műsorunkban a budapesti C3S nevű céget, ahol már ma is megrendelhető a kockaműholdak űrbe juttatása és üzemeltetése.

A műsorban nyilatkozó Horváth Gyulától, a C3S ügyvezetőjétől megkérdeztük azt is, hogy ő milyen további üzleti lehetőségeket lát az űriparban. Válaszából kiderült, hogy két fő területet lát jelenleg: az űrszemét kérdésének megoldását és az aszteroida-bányászatot. Lehet tovább gondolni, lehet nagyot álmodni: Magyarországról is lehet űrüzletet csinálni.

Az alábbi videóban tekerj 52 perc 50-hez - ekkor hallható az űrüzlettel kapcsolatos érdekes kérdés és válasz.

Iratkozz fel a PosztmodeM csatornáira: https://posztmodem.blog.hu/2021/05/16/iratkozz_fel_a_posztmodemre

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr5016710610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása