Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Hogyan lehet felismerni, ha a gyermeket zsarolják a neten?

2018. október 11. - Posztmodem

A jelenkor gyermekeire nehezen kivédhető veszélyek leselkednek az interneten. Olyan veszélyek, amilyenek a szüleik gyermekkorában még nem léteztek. Ki gondolta volna még akkor, hogy a fiatalkorúak sérelmére elkövetett online szexuális bűncselekmények mára sokféle kategóriába sorolhatók: sexting, grooming, sextortion, gyermekpornó... dr. Békési Fruzsina rendőrhadnagy nyomozó a terület szakértője és az előadásából hallunk részletet, amit „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c. konferencián mondott el. A stúdióban pedig a szervező Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviseletében dr. Baracsi Katalin család- és internetjogász beszél arról, hogy a szülők milyen árulkodó jelekre figyeljenek. Megszólal még dr. Lápossy Attila, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál működő Gyermekjogi Osztály vezetője is, aki az állam szerepéről beszél. 

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések beállítása - beállítás lépésről lépésre!

 Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr9014296781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása