Látható rádió a digitális forradalom folytatásáról

PosztmodeM

Az MI határai - odébb lesz az a szingularitás

2018. október 28. - Posztmodem

A Google kutatói a gépi tanulás hiányosságain törik a fejüket. Ez derül ki a ZDNet pár nappal ezelőtt megjelent cikkében, amiről Keleti Arthur számol be. A keresőóriás által működtetett Google Brain és  DeepMind nevű kutatóegységek mesterséges intelligenciával foglalkozó tudósai ugyanis elismerték, hogy a deep learning módszerrel folytatott fejlesztések - az eredmények ellenére - alulmaradnak az emberi intelligenciával szemben és ha ennél a módszernél maradnak, akkor ez így is fog maradni.

A ZDNet cikke: https://www.zdnet.com/article/google-ponders-the-shortcomings-of-machine-learning/

Íratkozz fel YouTube csatornánkra! Itt kattints a piros "Feliratkozás" (angol böngészőben: Subscribe) gombra: https://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések beállítása - beállítás lépésről lépésre!

 Lájkold Facebook oldalunkat! Itt: https://www.facebook.com/PosztmodeM

A bejegyzés trackback címe:

https://posztmodem.blog.hu/api/trackback/id/tr8014329463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.10.29. 23:41:12

Olyan, hogy intelligencia általában véve nincs. Az amit a hétköznapi életben intelligenciának hívunk, részképességek összessége. Ezek egy részét tudja az AI, még jobban is mint mi, más képességeket viszont ma még nem. Illetve az AI sem egy egységes dolog, a ma divatos neuronháló alapú deep learningen kívül vannak más megközelítések is, amik másban jók mint a neuronhálós.
süti beállítások módosítása